En els últims anys, segons dades del Ministeri de Sanitat, l’edat d’inici del consum d’alcohol ha disminuït fins als 14, per tant és de vital importància abordar aquest problema des del nucli familiar l’abans possible.

Per a la Fundación Alcohol y Sociedad el paper de la família és fonamental per a la prevenció de conductes de risc relacionades amb el consum d’alcohol en menors.

Tot i que l’adolescència i les conductes de risc dificulten la comunicació en el nucli familiar, és vital disposar de totes les eines i coneixements per poder treballar el consum d’alcohol en els nostres fills. Des de 2001 i amb el propòsit de treballar a l’entorn familiar, la Fundació imparteix de manera gratuïta, en col·laboració amb AFAs i centres escolars, xerrades per poder abordar aquesta problemàtica.

L’AFA us convida a la xerrada “Alcohol i adolescència: Prevenir el consum d’alcohol en menors és tasca de tots”, on des de la Fundació ens ajudaran a les famílies a entendre més bé la problemàtica i a desenvolupar habilitats per a relacionar-nos de manera eficient amb els nostres fills com a eina preventiva en el consum de l’alcohol en aquestes edats.

Abordarem:

  • Informació bàsica sobre alcohol
  • Perquè els menors d’edat no han de consumir alcohol La relació entre l’adolescència i el consum d’alcohol.
  • El paper de la família en la prevenció i el treball de la problemàtica del consum d’alcohol en els seus fills
  • Les Habilitats Socials com a eina preventiva Pautes i consells pràctics
  • Dubtes i preguntes

La xerrada tindrà lloc el dimarts 17 de desembre a les 19 hores a l’Edifici de Mar.

 

Formulari d’inscripció