T’has preguntat alguna vegada si hi ha alguna cosa que funciona millor que els premis i càstigs? Desitjaries obtenir eines efectives que t’ajudin en la criança i educació sense caure en l’autoritarisme o la sobreprotecció?

L’AFA ha organitzat un taller sobre Disciplina Positiva dirigida a famílies amb infants de 3 a 6 anys,  on ens ajudaran a desenvolupar habilitats per a relacionar-nos de manera eficient buscant la cooperació dels nens i nenes, sota una atmosfera d’amabilitat i respecte mutu.

El taller està basat en la metodologia i tallers per pares i educadors dissenyats per Jane Nelsen i Lynn Lott. Es tracta d’un paradigma que descarta la por a l’hora de gestionar el poder en les relacions, que descarta els mètodes punitius i que posa l’accent en la confiança i l’afecte.

Objectius:

L’Objectiu principal del taller és conèixer els principis i les eines de Disciplina Positiva i proporcionar ajuda específica per a resoldre problemes reals a l’àmbit familiar:

  • Veure on som en la nostra criança i cap a on volem anar
  • Entendre què hi ha darrere del mal comportament dels nens
  • Conèixer els resultats de mètodes punitius i del càstig
  • Exercir l’assertivitat i l’amabilitat al mateix temps
  • Veure la importància d’encoratjar i motivar
  • Saber posar límits i actuar en situacions que ens provoquen malestar i desafiament
  • Conèixer com actua el cervell humà i com això influeix en la comunicació
  • Crear rutines per aconseguir la cooperació dels nens
  • Conèixer maneres d’afrontar els problemes entre germans.

L’encarregada de guiar aquest curs és la Judit Teixidor,  infermera i psicòloga especialitzada en infants, adolescents i joves. És psicòloga general sanitària col·legiada i educadora certificada en Disciplina Positiva per la Positive Discipline Association, i l’any passat ja ens va fer una xerrada introductòria sobre la matèria.

El taller té una durada de 4 sessions, els propers dimecres 19 i 26 de febrer i 4 i 11 de març, de 19 a 20:30.

El preu de tot el taller és de 10 euros per associats (totes aquelles famílies que pagueu el rebut a l’inici de curs), i de 20 euros els no associats.

Aforament limitat a 25 inscripcions.