La redacció, formada pels alumnes de 4t d’ESO, publicarà notícies, entrevistes i articles d’opinió sobre l’actualitat d’entorn

Epia Santa Anna Report es torna a posar en marxa. Es tracta d’una revista gestionada, redactada i dirigida per estudiants de quart d’ESO de l’Escola Pia Santa Anna amb l’objectiu de fomentar el pensament crític, combatre les notícies falses i afavorir l’hàbit de llegir premsa als estudiants. Els redactors i redactores de l’Epia Santa Anna Report actualitzaran la revista setmanalment amb notícies, entrevistes, articles d’opinió i reportatges. També cobriran esdeveniments del territori i seguiran l’agenda cultural, esportiva i social de Mataró. D’aquesta manera aprendran com és la feina d’informar, treballant tots els gèneres periodístics, expressant-ho ens els diferents formats i utilitzant diferents eines digitals. Per fer-ho comptaran amb un pla de treball i el suport i l’assessorament d’un periodista professional.

Epia Santa Anna Report forma part d’una xarxa de revistes  escolars adherides al projecte Revista Escolar Digital (RED) en la que hi participen centres de Barcelona, Madrid, Vitòria, Córdoba, València i La Paz (Bolivia), entre d’altres. La xarxa la formen més de 4.500 redactors i redactores de secundària. Entre els centres participants també hi ha l’Escola Pia Tàrrega i l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona.

Una de les novetats que RED manté aquest curs és la inclusió de la secció Quin fake! a tots els diaris. En aquesta secció, els joves reporters treballaran notícies falses que detecten al seu entorn. Els millors continguts de l’Epia Santa Anna Report es publicaran al diari Junior Report de LaVanguardia.com i al diari col·laboratiu Red Report, en el que hi escriuen estudiants de tot el món. Per llegir l’Epia Santa Anna Report podeu connectar-vos a: epiasantaanna.junior-report.media. Les famílies es poden subscriure per rebre mensualment un butlletí amb les millors notícies publicades.

Us deixem una fotografia dels directors de la revista, la Martina i en Jan.