El servei d’assessorament i reconeixement de l’Escola Pia Mataró permet definir i assolir els objectiu professionals a través d’un pla de treball individualitzat.

Fa poc més d’un any, la Laura Garcia, 39 anys, treballava d’administrativa a una agència de viatges. La crisi provocada per la pandèmia va obligar a tancar el negoci i ella es va quedar sense feina. Sumava anys d’experiència laboral però no tenia cap titulació que ho validés, fet que li suposava un impediment important per tal d’aconseguir un nou lloc de treball. “Els processos de selecció online requereixen omplir la casella de la titulació. Si no en tens, quedes exclòs del procés”, explica.

Després de mesos buscant quina opció li interessava més va trobar el Servei d’assessorament i reconeixement que ofereix l’Escola Pia Mataró gràcies al qual ha pogut encaminar el seu futur professional i laboral. “Em van citar per a una entrevista personalitzada on vaig poder plantejar tots els meus dubtes i em van aconsellar entrar a la formació reglada i convalidar la meva experiència professional en assignatures del Grau Mitjà en Gestió Administrativa”, diu la Laura.

Acollir-se al Servei d’assessorament i reconeixement de l’Escola Pia Mataró ha permès a la Laura actualitzar la seva formació i aspirar a incrementar els coneixements en el seu sector: “A nivell anímic m’he sentit molt acompanyada perquè ara ja sé què fer i on fer-ho. Puc conciliar la vida familiar amb els estudis online i quan acabi el Grau Mitjà tinc clar que continuaré amb el Superior”, explica.

Un servei a l’abast de tothom

El servei d’assessorament i reconeixement de l’experiència laboral a FP s’ha actualitzat per tal de poder oferir una millor atenció a les persones que necessitin definir i assolir la seva fita professional. L’objectiu és atendre i assessorar a persones adultes per tal que coneguin quin és l’itinerari formatiu més adequat en el seu camí professional. L’assessorament es porta a terme identificant quina formació acadèmica s’ha assolit fins el moment i analitzant les possibilitats de reconèixer acadèmicament la seva experiència laboral, entre d’altres aspectes.

Les persones inscrites en aquest servei podran disposar de manera individual d’un assessor especialista en una família professional (informàtica i comunicacions; administració i gestió;  comerç i màrqueting; i activitats físiques i esportives). Aquest assessor l’ajudarà a identificar les capacitats, interessos i objectius professionals al llarg de diferents sessions de treball. A més, l’alumne també podrà saber si l’experiència laboral que ja ha assolit es pot reconèixer acadèmicament per continguts d’un cicle formatiu i què s’ha de fer per aconseguir-ho.

Per tal d’inscriure’s al servei d’assessorament trobareu més informació aquí.

Reconeixement de l’experiència laboral

A més del servei d’assessorament, també s’ofereix un servei de reconeixement de l’experiència laboral adreçat a persones amb una experiència laboral o en activitats socials que vulguin validar els aprenentatges adquirits amb un determinat cicle formatiu. Per a més informació sobre els imports del servei cliqueu aquí.

Via telemàtica

Tenint en compte la situació de pandèmia actual, les actuacions del servei d’assessorament es podran fer via telemàtica. Per a saber els requeriments per a portar-ho a terme en aquest sentit cliqueu aquí.