Els alumnes de l’escola celebren el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) reflexionant sobre la relació entre la salut i la pau

Aquest 2021 les Escoles Pia de Catalunya hem dedicat el DENIP, el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, a reflexionar sobre la relació que hi ha entre la SALUT i la PAU. Una jornada conjunta que hem compartit més de 20 mil persones, des de les seves respectives aules i centres escolars, tenint en compte que la pandèmia no ens ha permès organitzar un acte simbòlic conjunt. 

A la nostra escola la jornada s’ha celebrat a totes les etapes, des dels més petits de P3 fins a FP. A Infantil, i durant tota la setmana, els infants han treballat diferents cançons vinculades a la pau i   han reflexionat sobre què és la salut, què vol dir cuidar-se o com ajudar-se quan s’està enfadat. 

Els nens i nenes de primària han elaborat conjuntament dos murals vinculats a la nostra salut i higiene, i un segon dedicat a la salut del planeta. Divendres 20, els delegats de 6è van redactar un Manifest que van poder llegir en veu alta amb música de fons.

A ESO, els grups de 1r i 2n, van elaborar un “kit de salut per a la pau” a través d’un pòster amb imatges. Prèviament els alumnes havien treballat la cura de la salut personal a les sessions de tutoria. A 3r i 4t, la dinàmica va girar al voltant de “l’accés a la salut per a tothom” amb dues sessions de tutoria i un kit de salut per a la pau, inspirats en la idea de l’artista i activista turc, Ügür Gallen.

Finalment, els més grans de Batxillerat i FP, es van centrar en la salut emocional com a eina fonamental de benestar i contribució per a la pau.