Els alumnes de 2n de Grau superior de Màrqueting i Publicitat han liderat el  projecte benèfic que ha inclòs una recollida de material i la realització de calendaris solidaris protagonitzats pels nens i nenes d’infantil i primària

Des del passat mes de novembre l’Escola Pia de Mataró ha portat a terme una campanya solidària en benefici de l’ONG Humanity Wings, entitat creada per alumnes i exalumnes de l’escola i que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones refugiades d’arreu del món. El projecte solidari ha estat liderat pels alumnes de segon curs del Grau superior de Màrqueting i Publicitat a través d’un pla de màrqueting inclòs com a assignatura curricular, amb l’objectiu de donar més visibilitat i repercussió al treball de l’entitat que instava a la recollida de sacs de dormir, tendes de campanya i mantes per a les persones migrants i refugidades  ubicades a Calais, a França.

El pla de màrqueting va constistir  a realitzar diferents accions i a produir materials com cartells, vídeos, post a les xarxes, una notícia a la web del centre i un spot

Gràcies a la tasca conjunta de l’entitat juntament amb el suport dels nois i noies del Grau es van poder recollir un total de 60 sacs de dormir, 15 tendes de campanya i 104 mantes.

Calendaris solidaris

En paral.lel a la recollida de material per a Humanity Wings, els alumnes van voler contribuir amb la causa solidària realitzant uns calendaris solidaris protagonitzats pels nens i nenes d’infantil i primària, on apareixien com a imatge del mes, amb temàtiques basades en contes infantils i diferents disciplines d’esport.

El plantejament, realització, promoció i venta del calendari solidari també es va fer a partir d’un pla de màrqueting dissenyat pels propis alumnes. La campanya va incloure dos vídeos dedicats als nens i nenes d’infantil i de primària on se’ls explicava el projecte i se’ls animava a participar-hi. També es van realitzar posts a les xarxes i web, un spot, cartells i una circular destinada a les famílies de l’escola.

Durant les festes de Nadal es van poder vendre un total de 390 calendaris, 224 d’infantil i 165 de primària i una recaptació de 1204,75 euros que en breu s’entragaran amb un xec simbòlic a Humanity Wings.

Activitats i accions d’aquest tipus, permeten que els alumnes de formació professional aprenguin a treballar d’una manera més pràctica, a partir de projectes reals,  aportant-los una conscienciació social i solidaria cap a col·lectius necessitats.