Els alumnes de Grau Superior de l’Escola Pia de Mataró s’han introduït al món dels processos de selecció en mans de  Sònia Miquel, gerent  d’Etalentum Mataró

El passat 6 d’Abril, Sònia Miquel gerent de l’empresa de serveis de selecció de personal Etalentum Mataró, va dinamitzar un taller de selecció de personal pels alumnes de segon dels Graus Superiors de Màrqueting i Publicitat i dels d’Administració i Finances, per tal que coneguessin el procés que fa una consultoria de selecció de personal,  alhora d’escollir el millor candidat per cada vacant a cobrir.

Durant la primera part del taller es va fer una breu explicació sobre què és una consultora i quines funcions fa, en què es basen per escollir els candidats i els filtres que apliquen per fer una selecció dels més adients. Seguidament es van visualitzar uns quants vídeos en els que es mostrava com les empreses realitzen aquests processos.

A través d’una dinàmica molt interessant, Sònia Miquel, va fer que els alumnes assumissin el rol de consultors. Per grups havien d’escollir entre 2 currículums, quina era la persona més adequada per ocupar el lloc de treball descrit prèviament i, justificar-ne els motius que els havien portat a prendre aquella decisió.

D’una manera còmica i educativa, Miquel va explicar que s’ha de mirar molt bé com fer el currículum, ja que és un dels factors determinants perquè un perfil determinat segueixi dins un procés de selecció. Els alumnes van poder analitzar  uns quants fragments de currículums poc complerts -sense dades personals reals a fi de donar compliment a les lleis de protecció de dades-  que havien fet que candidats amb potencial haguessin quedat fora de processos de selecció.

Els alumnes van culminar la sessió conscients del que passa en els processos de selecció, de com s’han de preparar les entrevistes, com han treballar el seu currículum i, sobretot, quines son les errades que han d’evitar fer en el moment d’inscriure’s a un procés de selecció.