Albert Font i Albert González han guanyat la màxima distinció per Progress, una app que afavoreix el consum de producte local

La cinquena edició de la Som Hackathon, organitzada pel Tecnocampus Mataró, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat ha distingit aquest mes d’abril els alumnes de l’escola Albert Font, estudiant de FP Dual de desenvolupament en aplicacions multiplataforma i Albert González, alumne de FP Dual en Administració i Finances per haver creat una plataforma que fomenta el consum de productes locals i km0.

Progress, com l’han denominada, és una xarxa social per empreses locals on poden publicar els seus productes i novetats i comunicar-se amb els clients establint una connexió molt propera. “Des de la hackathon ens van llençar un repte i aquest era afavorir el consum local i responsable, a més a més van exposar vuit àmbits clau amb la idea que els projectes se centressin en alguns d’ells. A partir d’aquests àmbits vam elaborar una aplicació on recollíem tots els paràmetres i que dona la oportunitat als comerços a interaccionar d’una manera més propera amb els clients”, expliquen. “En un futur  volem aconseguir l’objectiu inicial que teníem amb la idea, la qual era afavorir el consum dels comerços de proximitat, per aquesta raó volem acabar de desenvolupar l’aplicació, llençar-la i crear la nostra pròpia startup” afegeixen.

El jurat va acordar atorgar-los el premi de la SomHackathon 2021 en la categoria CFGS i Batxillerat i dotat amb 1000 euros, per “la qualitat de la solució tecnològica desenvolupada i per l’originalitat a l’hora d’abordar el consum conscient de productes locals”, segons han piulat a les xarxes.

La Somhackathon 2021 va tenir lloc entre el 16 i 18 d’abril, 100% online. L’edició d’enguany premiava les millors iniciatives vinculades al foment del consum local.

Donem l’enhorabona als premiats i a tots els participats d’aquesta marató de programació informàtica!