Després d’anys treballant, la Maria Vidal va trobar en la FP online de l’Escola Pia l’oportunitat perfecta per assolir i validar els coneixements que cada dia posava en pràctica. Tanmateix, va descobrir un nou procés d’aprenentatge que avui dia l’ajuda a tenir una rutina de treball ordenada i disciplinada. Aquests estudis en Administració i Finances, han estat per a ella el motiu per alçar el vol: deixant a un costat l’empresa familiar on s’ha format, la Maria ha començat a fer passes cap a un nou futur professional. Com els seus tres fills, és una Alumni Escola Pia Mataró.

Quin és el teu vincle amb Escola Pia?

El vincle amb l’Escola Pia comença quan els meus tres fills comencen a estudiar a l’Escola Pia Mataró. El gran, que ara té 25 anys, va cursar l’ESO i després va seguir fent un grau mitjà de Gestió Administrativa i un Grau superior d’Administració i Finances. Un cop acabat, va seguir els seus estudis a la Universitat Pompeu Fabra. El mitjà de casa ara té 21 anys. Va arribar a l’Escola Pia Mataró a l’ESO i va cursar també el batxillerat. Actualment, estudia Negocis Internacionals a ESCI. I per últim, el petit hi segueix estudiant i ara mateix fa 4r d’ESO a l’escola. En el meu cas, vaig cursar els meus estudis a Vilagarcia de Arousa i a Santiago de Compostela. A Catalunya hi vaig arribar l’any 1996.

Com vas descobrir l’FP online d’Escola Pia?

Buscava un curs online relacionat amb administració i finances. I buscant, em va sortir que a l’Escola Pia de Mataró feien una oferta en aquest àmbit. Com a mare, estic molt contenta i vinculada amb l’educació escolar que han tingut els meus fills dins l’Escola Pia. M’agrada molt el tarannà i la manera de fer, ja que hi ha un vincle molt directe entre escola i família, i això és d’agrair. Potser per aquesta proximitat i com cuiden la relació amb els pares i mares, em vaig atrevir a preguntar al personal vinculat amb l’FP i, de seguida, em van posar en contacte amb en Carlos Guillem. A partir d’aquí, vaig iniciar els meus estudis.

Què et va motivar a posar-te en marxa?

La meva motivació principal va ser poder tenir una mica de temps lliure, validar tasques i procediments que ja portava fent en l’empresa familiar i aprendre’n de nous. Volia tenir una titulació en aquest camp perquè jo vaig estudiar Disseny Gràfic multimèdia, però no volia seguir per aquella branca. Considero que és una oportunitat per formar-me i sortir al mercat laboral fora de l’empresa familiar on treballo. Respecte de l’FP online, ho vaig veure clar perquè podia organitzar-me el temps i tenia llibertat d’horaris. Però alhora, també he vist que encara que tinguis sempre el suport del professorat, has de ser molt curós en les rutines, lliuraments i tasques.

Parles de  la teva feina a l’empresa familiar, quin hi és el teu paper?

Fins al moment, treballava d’auxiliar administrativa amb tasques molt bàsiques. Després de cursar l’FP, he augmentat les meves responsabilitats i comprenc totes les tasques que són pròpies d’oficial administratiu.

Si haguessis de destacar algun moment especial o record del teu pas, quin seria?

Molts. La modalitat online pot “sonar” freda i solitària, però els professors posen moltes facilitats perquè sigui propera i sentis el seu suport en tot moment. El que més trobo a faltar són els meets (videotrucades) amb els professors i els companys.

Que diries que t’emportes d’aquesta experiència? 

Companys d’estudis que ja són amics, professors que sempre tindré quan els necessiti, saber que amb esforç i disciplina pots aprendre molt i obtenir una titulació que obre moltes portes al món laboral.

El fet d’haver estudiat aquests estudis en Administració i finances, han obert una porta dins el teu camí professional?

Sí. Tot i que treballo en l’empresa familiar, no descarto buscar feina en una empresa externa. De fet, he treballat en una substitució de sis mesos. Ha estat tota una experiència perquè arran de sortir de l’àmbit familiar laboralment parlant, he pogut veure que en una empresa familiar es carrega gairebé tot el volum de tasques administratives, comptables i fiscals a una assessoria. En el meu cas, és una empresa petita i no acabo d’aprofundir en les tasques que m’agradaria. Actuar en una empresa externa m’ha fet posar en pràctica els coneixements adquirits i  aprofundir en molts procediments. A més, he descobert aptituds i actituds que tenia adormides.

Diries que el que has après t’ha ajudat a arribar al teu objectiu?

Per descomptat. La meva finalitat va ser en un principi acreditar coneixements que ja tenia però també aprendre’n de nous. La meva intenció era també obrir la possibilitat de treballar fora de casa. I tot i que crec que he assolit tots els meus propòsits, actualment espero poder tornar a fer feina en una altra empresa per seguir aprenent i acreditant noves tasques.

Què els diries a les següents generacions que cursaran FP online a l’Escola Pia? Constància, treball, esforç i ganes d’aprendre són clau així com seguir els consells dels professors a l’hora d’organitzar-te i adaptar-los a la teva rutina. Cal no oblidar que aquesta modalitat està pensada per seguir el teu ritme, i això fa que puguis aconseguir-ho en el temps que necessites o de què disposis. Que no els faci por el fet de no tenir un professor presencial al davant perquè el tindràs a través de plataformes online com el classroom, mail, hangout, meet, etc…. En tot moment m’he sentit amb tot el suport que em calia. Ho tornaria a fer sense cap mena de dubte.