El passat 10 de maig els alumnes de Grau Superior de l’Escola Pia de Mataró es van introduir al món dels processos de selecció de la mà de la Sònia Miquel, gerent  d’Etalentum Mataró

Mataró, 17 de maig del 2022

El passat 10 de maig, la Sònia Miquel gerent de l’empresa de serveis de selecció de personal Etalentum Mataró, va dinamitzar un taller de selecció de personal pels alumnes de segon del grau superior de Màrqueting i Publicitat i de segon de grau superior d’Administració i Finances, per tal que coneguessin el procés que fa una consultoria de selecció de personal,  a l’hora d’escollir el millor candidat per cada vacant a cobrir.

Etalentum, es dedica exclusivament al headhunting de càrrecs intermedis, directius i perfils altament especialitzats. Són experts en la cerca de professionals en l’àmbit comercial, financer i tècnic. Tenen 28 oficines a Espanya i han valorat un total de 250.000 candidats des que van començar. La seva recerca de personal es troba en diversos sectors com ara l’industrial, empreses de serveis, turismes i telecomunicacions i tecnologia.

Primerament, es va fer una breu introducció de com filtren el currículum, què tenen en compte,  i com a partir d’aquí comencen amb els processos de selecció dels candidats, per enviar els perfils més adequats a les empreses demandants de personal. Seguidament, es van projectar contingut audiovisual en els que es mostrava com grans empreses  realitzen aquests  processos.

D’una manera dinàmica els va ensenyar que s’han de mirar molt bé com fer el currículum, ja que és un dels factors determinants perquè el seu perfil segueixi dins el procés de selecció. També, se’ls va mostrar diversos exemples de currículums reals (sense dades personals) amb incoherències, mal estructurats, que va aportar una estona distesa i divertida als alumnes.

Per acabar, els alumnes van realitzar una dinàmica molt interessant. Per grups havien d’escollir entre 5 currículums, quina era la persona més adequada per ocupar el lloc de treball descrit prèviament i, justificar-ne els motius que els havien portat a prendre aquella decisió.

Gràcies a la visita d’Etalentum als alumnes de segon de MiP i AiF van aprendre a com funciona i s’organitza l’empresa,  i a ser conseqüents amb allò que posen en els seus currículums, el comportament amb les empreses en qüestió i sobretot el no desanimar-se quan una empresa no els seleccioni, ja que no significa que no siguin vàlids sinó que l’empresa buscava un perfil diferent del seu.