Ismael El Hassouni, guanyador del premi Talent d’NTT Data

L’Ismael El Hassouni és estudiant del cicle formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma

 

L’Ismael El Hassouni ha estat un dels guanyadors del premi Talent que enguany ha arribat a la novena edició. Després de la cerimònia d’entrega, hem tingut la oportunitat de parlar amb ell perquè ens expliqui com s’ha sentit i què ha significat haver guanyat un premi d’aquestes característiques.

Què és NTT Data?

NTT Data és una consultoria tecnològica, una empresa ubicada a Barcelona com també a altres llocs d’Espanya. És una consultoria en la qual puc tenir l’oportunitat de treballar.

Com vas decidir presentar-te?

En Carles Bonet, professor del cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, ens va informar que hi havia aquesta possibilitat tenint en compte que per aquesta època de l’any se celebren aquests premis. De fet, aquest any s’ha celebrat la novena edició. En Carles ens va comentar que els que ens consideréssim aptes podíem enviar-li el currículum per participar-hi. Ens vam presentar 5 o 6 del nostre cicle als premis.

Com va ser el procés de selecció?

Nosaltres vam enviar el currículum a l’empresa i el següent pas ja va ser trobar-nos a l’empresa per fer una reunió amb els 40 candidats que ens havíem presentat. La reunió va consistir a visualitzar una presentació d’NTT Data, explicant-nos la missió i els valors de l’empresa, i també després ens van repartir en tres grups i ens van fer una activitat grupal. Una vegada això va acabar, vam passar a la fase de realitzar l’entrevista personal.

Quants guanyadors hi ha hagut en aquesta edició?

En aquesta edició hem estat seleccionats fins a 5 guanyadors.

La tria del guanyador doncs s’ha basat en l’activitat grupal, l’entrevista i el currículum?

Sí, és bàsicament per perfil i aptituds. Jo no he programat encara, o sigui no m’han pogut valorar per això. Durant la presentació vaig fer algunes preguntes interessants i també durant l’activitat grupal, que estàvem en grups de deu o dotze, també vaig intervenir força.

En què consistia l’activitat grupal?

Primer vam presentar-nos, vam parlar una mica de les nostres aficions i posteriorment ja ens van facilitar la hipòtesi o la situació que havíem de gestionar. A l’activitat miraven qui participava més, qui era més proactiu…

Eren tres persones de l’empresa i ens van dividir en tres grups d’unes 10 o 12 persones, i cada una de les persones de l’empresa d’NTT Data estava amb nosaltres per mirar com ens desenvolupàvem durant l’activitat. Ens deien, què faríeu si NTT Data es trasllada a un país concret, té aquests diners i vol arribar a aquests objectius… feien preguntes de com podem fer que l’empresa guanyi més diners. Som informàtics, no tenim ni idea d’Administració i Direcció d’Empreses, per exemple.

Quan vas saber que havies guanyat?

L’entrevista la vaig fer un dimecres i el mateix divendres em van enviar un correu electrònic informant-me que havia estat un dels seleccionats per guanyar el premi Talent d’NTT Data.

Què implica haver guanyat aquest premi?

Una part del premi ha estat econòmic, i l’altra és la possibilitat de poder cursar la Formació Professional DUAL a NTT Data si ho considerés. Actualment, soc a una empresa de Premià, però mai se sap que pot passar més endavant. És una molt bona oportunitat dins del món laboral. El premi Talent certifica que ets un perfil adequat per la seva empresa, dels que busquen.

La cerimònia d’entrega com va ser?

Van parlar una mica dels projectes d’NTT Data. També van parlar d’un projecte d’inserció femenina a l’empresa tenint en compte els percentatges de presència femenina dins del món de la informàtica. Després, doncs, vam sortir els guanyadors del premi, vam sortir un per un i ens van donar la mà i ens vam fer fotos. Ens van convidar a un còctel i ens van mostrar les oficines de l’empresa.

Què significa per tu haver guanyat el Premi Talent?

Significa que soc una persona amb les aptituds d’informàtica. Que una empresa com NTT Data, que és una empresa multinacional, em reconegui, em sento bé per haver guanyat aquest premi. Sé que tinc un bon futur dins del món de la informàtica.

Després del cicle, què?

Tinc dues opcions: començar a treballar ja i estudiar de forma autodidàctica. A la informàtica aprens una cosa nova cada dia i sempre has d’estar en constant evolució i millorant. O estudiar la carrera a la universitat i compaginar-ho també treballant.

 

FOTOS PREMI TALENT NTT DATA