El Futbol Solidari de l’Escola Pia Santa Anna celebra les seves XXVII jornades

Mataró, 21 de novembre.

 El cap de setmana 17 i 18 de desembre l’Escola Pia Santa Anna acull les XXVII jornades del Futbol Solidari, una activitat organitzada pel Grup d’Esplai Erol de Mataró amb el suport de l’escola, la Fundació Camins, altres entitats i diversos comerços del municipi.

L’objectiu principal de les jornades és aconseguir fons econòmics per a un projecte coordinat per l’Associació d’Amics de l’Escola Pia del Senegal que enguany són destinats al centre sociocultural Calasanz de Mampatim (regió de Kolda, Senegal). Durant el Futbol Solidari de l’any passat es van obtenir 6.697,27 que van permetre dotar les aules de l’Escola Pia de Sokone de material informàtic (ordinadors, teclats, ratolins…). La finalitat d’enguany és obtenir fons econòmics per a donar suport a la construcció de 4 aules més al centre Calasanz de les quals una d’elles serà equipada com a aula d’informàtica per a facilitar l’alfabetització digital de les dones i els joves de la zona.

El Futbol Solidari són unes jornades esportives i solidàries on els participants paguen una simbòlica quantitat per poder inscriure’s i jugar a futbol. Al marge dels partits de futbol, durant tot el cap de setmana s’organitzen altres activitats obertes a tothom, algunes gratuïtes i d’altres remunerades. El macromural i el buscamines, l’obra de teatre dels joves de Caravana Teatral de l’entitat Lleure Jordi Turull, diferents partides de bingo, sessió de zumba, entre altres, seran algunes de les activitats que es duran a terme durant el cap de setmana del Futbol Solidari. Finalment, tindrà lloc el tancament de les jornades amb el repartiment de premis als equips guanyadors d’enguany i el recompte final dels fons econòmics recaptats.

Tots els detalls sobre les XXVII Jornades del Futbol Solidari així com tota la informació relacionada amb el projecte la podreu trobar a la nostra pàgina web: futbolsolidari.org.

El Grup d’Esplai l’Erol és una entitat educativa sense afany de lucre de Mataró, on infants i joves comparteixen el temps lliure amb altres companys, tot gaudint d’una educació fonamentada en valors. L’Erol s’emmarca en l’àmbit de la pastoral de l’Escola Pia Santa Anna, per tant, la nostra tasca educativa segueix la línia i caràcter propi de l’Escola Pia. Tanmateix, l’esplai està federat al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans a través del qual comparteix la tasca d’educar en el lleure amb altres monitors i entitats del territori.

Per a més informació:

Joel Grabolosa
futbol.solidari@escolapia.cat
www.futbolsolidari.org