L’Escola Pia Santa Anna-Mataró inaugura l’exposició del Certamen de les Arts 2023

L’Ateneu de la Fundació Iluro va acollir un centenar de persones en la presentació artística de l’escola a la ciutat

Mataró, 24 d’abril de 2023

El divendres 21 d’abril l’Escola Pia Santa Anna-Mataró va inaugurar l’exposició del Certamen de les Arts 2023 a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro. El Certamen de les arts és l’exposició dels treballs dels alumnes d’ESO i batxillerat de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró premiats a la mostra que l’escola celebra el dia de Sant Jordi. A l’acte hi van participar alumnes d’ESO i Batxillerat amb actuacions musicals i lectures en directe. 

El tema d’aquest any és el cervell. El cervell humà és l’objecte més complex que coneixem i el que més incògnites genera tant en l’àmbit científic com filosòfic. «Cervell(s)» explora com l’art, la ciència i la filosofia han estudiat i representat aquest òrgan fascinant al llarg de la història. 

Per què hi ha cervells? D’on surt la consciència? I la creativitat? Què passa quan la ment emmalalteix? Es poden crear màquines intel·ligents? Què podem aprendre de la intel·ligència col·lectiva de les formigues? «Cervell(s)» aprofundeix en aquestes qüestions i moltes d’altres mitjançant l’observació del ric paisatge de la cognició i el seu desenvolupament històric, des dels sistemes naturals fins als sistemes creats per l’ésser humà. 

El Certamen de les arts a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró ve d’una llarga tradició que té el seu origen en els Jocs Florals. La institució va creure oportú incorporar, a la mostra literària tradicional, la possibilitat que els alumnes poguessin lliurar també produccions pròpies i originals en els àmbits del dibuix, la pintura, l’escultura, la fotografia o el videoart.

La mostra podrà ser visitada fins al 18 de maig de 2023 en l’horari habitual de la sala, de dimarts a dissabtes de 17.30 a 20.30 h i els diumenges i festius d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h.

 

Escola Pia Santa Anna-Mataró
Plaça Santa Anna, 1, 08302, Mataró (Barcelona)
Tel. 93 790 16 27
mataro@escolapia.cat