Una quarantena d’alumnes de l’escola han realitzat una performance del Suport Vital Bàsic après a les aules

El Palau de Congressos ha estat la seu del Congrés de l’European Resuscitation Council de 2023 els dies 2, 3 i 4 de novembre. Aquesta decisió es un reconeixement al paper pioner del CCR dins del CERCP en difondre la formació ERC a Espanya i el Suport a altres societats en el seu camí cap a l’ERC.

L’Escola Pia Mataró, referència europea, participa en el projecte KIDS SAVE LIFE, projecte de suport vital bàsic a les escoles. La formació s’inicia en l’alumnat d’infantil, primària i secundària, amb un contingut bàsic, cada  any, de forma progressiva, i es van afegint nous continguts i objectius per aconseguir que a cada etapa formativa es realitzi  una acció més davant l’aturada cardiorespiratòria (ACR), concepte que s’introdueix a cicle  mitjà i superior.

Els alumnes de 4t ESO que hagin realitzat la formació un mínim de 3 anys, rebran un certificat  d’aprofitament del Departament d’Ensenyament i del Consell Català de Ressuscitació (CCR) de l’acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya.

Aquest dijous, una quarantena d’alumnes – des de 3r de primària fins a Formació Professional – s’han desplaçat a Barcelona per fer una demostració dels conceptes que han après gràcies al projecte transversal “Kids Save Lives”, impartit a l’escola, davant de més d’un centenar de cardiòlegs i experts.

Una vegada finalitzada la representació, el sonor aplaudiment ha omplert la sala així com també el reconeixement dels assistents a l’alumnat que ho havia protagonitzat. Per últim, molts han volgut saber més sobre el projecte, felicitar als protagonistes i també fotografiar-se per tenir un record amb ells.