Els llenguatges

Aprofitant situacions reals, habituals i significatives per a l’infant, es potencia la necessitat d’aprendre els llenguatges verbal, matemàtic, musical i plàstic.

> La lectoescriptura és l’eina bàsica per comunicar, aprendre i gaudir. El treball de la consciència fonològica pren importància en aquests moments previs a l’adquisició del llenguatge escrit ja que és a través del treball auditiu que arribarem a relacionar el so amb la grafia corresponent. A partir del seu nom, el dels companys, de l’observació de l’entorn… els nens i nenes van descobrint i aprenent progressivament a interpretar i utilitzar el codi escrit

> L’anglès l’iniciem a P3 un cop per setmana, a la sessió d’espais a la Sweet Home. Una mestra de parla anglesa serà a l’aula juntament amb la mestra tutora i realitzarà la seva tasca exclusivament en aquesta llengua. Els nens de manera natural van incorporant expressions i vocabulari que intentaran reproduir a les posades en comú del final de cada activitat. A P4 i P5 a més d’aquesta sessió, s’hi afageix una hora més on amb jocs, cançons, contes i petites converses els alumnes van integrant la llengua anglesa.

Com treballem l’anglès a infantil?

> El llenguatge matemàtic va vinculat al dia a dia dels infants: quin dia és avui, quants nens falten, quant peses, quantes peces hem fet servir, quants anys tens…, són les preguntes i activitats que es repeteixen en el nostre dia a dia i que omplim de contingut matemàtic significatiu. Activitats dins els itineraris o dins les activitats d’altres àrees també porten contingut matemàtic (anem a comprar al mercat, fem panellets…).

L’educació infantil va molt lligada a l’aprenentatge de la música. Cançons per fer rutines, danses tradicionals, músiques d’inici,… formen part del nostre dia a dia. A banda, al llarg de tota l’etapa els nens tenen 2 hores destinades al llenguatge musical on realitzen activitats d’audició, moviment i cançó.

L’expressió plàstica és molt present a l’etapa. L’aprenentatge de diferents tècniques que aplicaran en les seves produccions, l’ús de materials diversos per pintar, modelar i construir, permeten la representació personal de la realitat.

Llenguatges
Llenguatges
Llenguatges