Pàgina d’Inici ESO
High School Canadà
BATXILLERAT DUAL
ESTIU A SOUTHAMPTON
INSCRIPCIONS I PREUS
High School al Canadà

PROGRAMA D’INTEGRACIÓ ESCOLAR AL CANADÀ

L’escola ofereix la possibilitat de participar en un programa d’integració escolar en un centre High School del Canadà.

​Aquest programa, promogut per Escola Pia de Catalunya, té una durada de 12 setmanes (de l’1 de setembre a finals de novembre, aproximadament) i està adreçat als alumnes que cursin 2n, 3r o 4t d’ESO.

​El programa es basa en l’assistència diària a un High School públic canadenc, en les mateixes condicions que els estudiants canadencs i la convivència es fa amb famílies. Així, els participants s’integren en un entorn completament angloparlant, no només a través de la vida acadèmica del centre educatiu, sinó també participant de la vida social i cultural gràcies als seus amics i la família d’acollida.

REQUISITS

– Expedient acadèmic: mitjana de NOTABLE

– Nivell d’anglès: mitjana de BÉ com a mínim

– Bones actituds

– Bon informe tutorial

OBJECTIUS

– Donar l’oportunitat que l’alumnat visqui en l’entorn real de la llengua que està aprenent i posar els seus coneixements en pràctica.

– Perfeccionar els coneixements de llengua anglesa, sobretot des del punt de vista comunicatiu i tot adquirint fluïdesa.

– Estimular l’autonomia, la iniciativa personal, el creixement i l’autosuperació.

– Promoure la tolerància, despertar l’interès per altres persones i les seves cultures, altres maneres de viure, costums, etc.

PER QUÈ TRIAR EL CANADÀ?

El Canadà és un país segur, tolerant i inclusiu que ha estat el primer del món a adoptar el multiculturalisme com a política oficial. És considerat el millor país del G7 en qualitat de vida, és líder mundial en investigació científica i, d’acord amb el Global Nation Brands Index de 2015, és el país més acollidor del món.

Des del punt de vista acadèmic, el Canadà és el país que més inverteix en educació del G8 i té una sòlida reputació a causa de la gran qualitat del seu ensenyament públic. De fet, els estudiants de secundària canadencs aconsegueixen un dels millors resultats al Programme for International Student Assessment, PISA. Al Canadà no existeix un sistema educatiu nacional sinó que cada província estableix els propis objectius acadèmics. Les províncies estan dividides en districtes escolars i aquests estan formats per escoles que abasten des d’educació infantil fins al grau 12 (equivalent a 2n de batxillerat). Més del 95% dels canadencs trien l’educació pública per als seus fills.

​Les escoles públiques del Canadà porten des dels anys vuitanta donant la benvinguda a alumnes internacionals i compten amb una infraestructura que els permet oferir programes acadèmics de curta i llarga durada de màxima qualitat a totes les seves províncies. El Canadà és oficialment bilingüe i té, per tant, una llarga tradició de l’anglès i el francès com a segones llengües estrangeres.

VIDA ESCOLAR

Els participants assistiran de dilluns a divendres a classe de 8-8.30 h a 14.30-15 h. En funció de la seva edat i els seus interessos, se’ls assignarà una classe i s’adherirà al pla d’estudis establert per les autoritats educatives del país dins del seu nivell. Tanmateix, en tractar-se d’un programa de curta durada, no rebrà crèdits ni avaluacions oficials com els estudiants d’any complet. El nombre d’alumnes de l’Escola Pia que s’emplaça a cada High School depèn de cada escola, però no acostuma a superar els quatre alumnes. Els nostres alumnes, igual que els seus companys locals, podran inscriure’s a les activitats organitzades pel High School i també en equips esportius del centre educatiu. A més, després de les classes, tindran la possibilitat de participar en algun dels clubs juntament amb els seus companys canadencs. Durant els caps de setmana, la vida de l’estudiant girarà entorn de les activitats organitzades per la família d’acollida.

High School al Canadà
High School al Canadà

Cal recordar que aquest programa requereix un esforç per part de l’estudiant per adaptar-se a la nova cultura i també al nou entorn. Com que es tracta d’un programa de perfeccionament, és important que l’alumne tingui un nivell d’anglès suficient com per poder seguir les assignatures sense problemes.

Durant el programa, els alumnes seran considerats alumnes de ple dret, és a dir, tindran els mateixos drets i deures que qualsevol altre alumne canadenc. Els alumnes complementaran les assignatures tradicionals amb el gran nombre d’optatives que s’ofereixen (teatre, dansa, arts visuals, disseny gràfic, fusteria, mecànica, electrònica, etc.) i que permetran integrar-se de forma més ràpida i efectiva a la vida escolar.

És aconsellable combinar les matèries tradicionals i les optatives perquè pugui posar en pràctica no solament les seves destreses a nivell escrit, sinó també oral gràcies al treball en equip desenvolupat amb els seus companys. Abans de la sortida, i depenent de l’escola assignada, els alumnes ja podran triar algunes d’aquestes assignatures optatives.

ALLOTJAMENT

Conviure amb una família canadenca és una oportunitat fantàstica perquè els nostres alumnes millorin la seva competència lingüística i cultural. Els participants residiran a casa de famílies locals de parla anglesa, curosament triades i supervisades per cada districte escolar.

Cal tenir present que el Canadà és un país multicultural i que la tipologia de famílies d’acollida és molt diversa. Les famílies canadenques són molt respectuoses i tolerants i acolliran els nostres alumnes com un membre més de la família, acceptant les seves normes de convivència. És d’esperar que l’alumne tracti la seva família d’acollida amb respecte i predisposició. És important que els participants s’esforcin a compartir temps amb la família d’acollida ja que d’això dependrà en bona part l’èxit de la convivència i l’establiment de vincles emocionals.

Els alumnes disposaran d’una habitació individual amb bany compartit i ells seran els únics que no seran de parla anglesa a casa. El règim alimentari serà de pensió completa. Els dies lectius, l’esmorzar i el sopar es faran a casa, habitualment amb la família; el dinar (packed lunch) se’l prepararan a casa de bon matí i se’l menjaran a l’escola. Durant els caps de setmana, tots els àpats es faran amb la família.

El mètode de transport entre la casa i l’escola dependrà de la distància. Els alumnes que visquin a més de 3 quilòmetres, podran fer servir el servei d’autocar escolar.

Bus High School al Canadà

SUPERVISIÓ

Els alumnes viatjaran acompanyats per un monitor des de la seva sortida a Barcelona. El monitor estarà a la zona de residència canadenca durant les primeres dues setmanes mentre els alumnes s’adapten a la nova vida escolar i familiar i es preparen per gaudir de la seva estada. Un cop el monitor marxi, els alumnes estaran supervisats pels responsables internacionals dels diferents districtes escolars assignats i que estan permanentment en contacte amb l’Escola Pia. Quan finalitzi el programa, el monitor recollirà els alumnes al Canadà i els acompanyarà de nou fins a Barcelona.

Mapa High School al Canadà

UPPER CANADÀ

El districte d’Upper Canadà està situat a l’est d’Ontario, entre les ciutats de Montreal, Ottawa i Toronto. La provícia d’Ontario limita al nord amb la badia Hudson i la badia James, a l’est amb el Quebec, a l’oest amb Manitoba i al sud amb els estats americans d’Ohio, Minnesota, Michigan, Pennsilvània i Nova York. La llarga frontera entre Ontario i els EUA està delimitada en gran part per obstacles naturals com llacs i rius.

Els habitants d’aquesta zona acostumen a ser persones compromeses amb la seva comunitat, actives, que els agrada fer activitats a l’aire lliure amb la família.

Les dues poblacions més importants són Cornwall i Brockville. Gràcies a la dimensió mitjana de les ciutats, els nostres alumnes podran gaudir de la qualitat de vida de les famílies canadenques en un entorn segur, a cavall entre el món rural i urbà.

LES ESCOLES D’UPPER CANADA DISTRICT

El districte escolar consta de 87 col·legis, dels quals 10 acullen alumnes internacionals.

​Les escoles de secundària d’Upper Canadà són relativament petites. Tenen entre 400 i 1000 alumnes i les classes tenen una mitjana de 25 alumnes per classe. Totes les escoles compten amb instal·lacions tecnològiques avançades, laboratoris de ciències, arts aplicades, arts escèniques i esportives. Al districte hi ha una coordinador responsable dels estudiants internacionals que els orientarà i donarà suport durant tota la seva estada. Així, l’alumne tindrà l’oportunitat de millorar l’anglès en algunes de les millors escoles canadenques pel que fa al nivell acadèmic, alhora que es submergeix en la cultura canadenca, gaudint de la seva gent i les seves tradicions.

Foto de Brockville High School al Canadà

Brockville Collegiate Institute

630 alumnes. Graus 7-12

Foto de Russell Institute High School al Canadà

Russell High School

500 alumnes. Graus 7-12

Foto de Carleton institute High School al Canadà

Carleton Place High School

730 alumnes. Graus 7-12

Foto Smiths Falls collegiate High School al Canadà

Smiths Falls and district Collegiate

730 alumnes. Graus 9-12

Foto de l'escola High School al Canadà

Cornwall Collegiate Vocational School

860 alumnes. Graus 7-12

Foto de Saint Lawrance High School al Canadà

St. Lawrence Secondary School

500 alumnes. Graus 7-12

Foto de l'escola Canadà High School al Canadà

North Grenville District High School

700 alumnes. Graus 9-12

Foto de l'escola High School al Canadà

Thousand Islands Secondary School

1100 alumnes. Graus 7-12