Ambdues institucions educatives signen un conveni de col·laboració que permetrà millorar les oportunitats formatives i d’ocupabilitat dels alumnes de Grau Superior de l’Escola Pia

L’Escola Pia de Catalunya, com a centre integrat que imparteix Cicles Formatius de Grau Superior; i el Centre Universitari TecnoCampus, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, signen un conveni marc de col·laboració que estableix les possibles col·laboracions entre ambdues institucions que permetran millorar les oportunitats formatives i d’ocupabilitat dels alumnes de grau superior de l’Escola Pia.

Entre les possibles vies de col·laboració que es podran establir destaquen el reconeixement mutu de crèdits ECTS entre els ensenyaments de formació professional de grau superior i els títols oficials de grau; la generació d’entorns integrats de treball conjunt; el disseny de currículums compartits; la col·laboració puntual dels equips docents o l’ús ocasional de les respectives instal·lacions, entre d’altres.

Jordi Truñó, director de la Formació Professional de l’Escola Pia, valora molt positivament la signatura d’aquest acord, que “permetrà la transferència de coneixement i la creació de projectes d’innovació conjunts entre les dues institucions i ampliarà els itineraris formatius i professionalitzadors del nostre alumnat”.

Jordi Vilà, Provincial de l’Escola Pia de Catalunya, aposta fermament per aquesta aliança amb el TecnoCampus que diu que “ajudarà a donar oportunitats als joves que estan a les nostres escoles per seguir creixent.”

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, apunta que l’Escola Pia “és un centre de referència en formació secundària amb el qual estem treballant des de fa anys en una relació sòlida que volem enfortir”. Checa afegeix que les dues institucions comparteixen elements com l’aposta per l’emprenedoria i la professionalització en els seus estudis.

Aquest conveni no sorgeix des de zero sinó que és fruit de l’estreta relació d’aquests últims anys entre Escola Pia Mataró i el TecnoCampus, que ja han col·laborat en diferents accions i activitats vinculades a la formació professional. Actualment, aprofitant el nou marc de la Llei Orgànica 3/2022 d’ordenació i integració de la Formació Professional que ja estableix la base de relació entre la formació superior de grau superior i la Universitat, es fa un pas més en aquesta relació per poder posar en relleu l’educació superior en conjunt, aportant valor al territori i connectant la formació professional superior i la universitat.